Wednesday, April 01, 2009

New urban writings

Lonliest ProfessionThe Loneliest Profession in the World by Jerome Kugan (RM 10.00)

The Loneliest Profession in the World collects new poems written by Malaysian Poet and singer songwriter Jerome Kugan. The poems were written between October 2008 and February 2009, and explores the intricacies of relationship, desire and loss. Memory and emotion collide with acerbic wit and humour to produce an often astonishing and affecting look at the nature of love.Dua LaukDua Lauk - Fiksi Popkon dari Zon Imaginasi Terlarang by Taf Teh & D'Ianadi (RM 20.00)

Fiksi Popkon dari Zon Imaginasi Terlarang, adalah kumpulan cerpen oleh dua orang penulis wanita yang semakin dikenali di dunia maya. Pendek, padat dan penuh imaginasi, fiksyen-fiksyen mereka dijangka akan mencarta koordinat baru dalam peta sastera Malaysia.

"Aku tiba di hadapan 7Eleven. Budak-budak Melayu beruniform merah bergurau senda gembira di kaunter. Seronok ya, dik, dapat kerja dalam ekon?"

Dalam koleksi fiksi dua perempuan ni kerja dalam ekon adalah kemuncak hidup, dan mati itu satu kelegaan.

Kerana, siapa mahu hidup dalam dunia yang dipenuhi kucing-kucing pondan, lipas yang ugut minta ufti, lelaki emo yang suka minum susu stroberi, dan mekap yang buat kau nampak macam robot tak berperasaan.

No comments:

Post a Comment